Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen omhandler hvordan dette nettstedet samler inn og behandler informasjon om besøkende og hva du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettsiden.

Kirkens Bymisjon behandler personopplysninger i samsvar med personopplysningsloven.

1. Grunnlag for behandling av personopplysninger

Det er frivillig for deg å oppgi dine personopplysninger i forbindelse med tjenester på dette nettstedet. Opplysningene som behandles på nettstedet hentes fra deg og behandles kun med ditt samtykke.

Drift og vedlikehold av dette nettstedet leveres av Netlab. Det er kun Kirkens Bymisjon og Netlab som har tilgang til opplysningene som samles inn. Alle systemer som behandler personopplysninger knyttet til betaling av bidrag er strengt begrenset til ansatte som utfører nødvendige oppgaver knyttet til behandling av bidrag.

I forbindelse med registrering av økonomiske bidrag fra bedrifter, organisasjoner, skoler, barnehager, kirker, trossamfunn eller kommuner oppbevarer vi historikk som inneholder bidragets størrelse, dato/tidspunkt for registreringen, navn på giver, navn på givers referanseperson, e-postadresse til givers referanseperson og telefonnummer til givers referanseperson.

I forbindelse med registrering av økonomiske bidrag fra privatpersoner oppbevarer vi historikk som inneholder bidragets størrelse og dato/tidspunkt for registreringen. Giver kan frivillig velge å oppgi følgende opplysninger:

  • E-postadresse - brukes dersom giver ønsker bekreftelse på e-post.
  • Postnummer - brukes dersom giver ønsker å knytte sitt bidrag opp imot et bestemt fylke og kommune.
  • Melding - brukes dersom giver ønsker å legge til ytterligere informasjon om sitt bidrag.

2. Bruk av Informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å samle nyttig statistikk om hvordan du bruker innholdet vårt. Denne informasjonen bruker vi for å forbedre, videreutvikle og tilpasse nettsidene våre. Dette kan for eksempel være informasjon om hvor du kommer fra, hva slags nettleser du bruker og hvordan du navigerer deg rundt på sidene våre.

Om informasjonskapsler og samtykke

Fra 1. juli 2013 må alle som er ansvarlige for en nettside og bruker cookies, innhente brukernes samtykke. De aller fleste nettlesere er satt opp til å automatisk godta cookies, men dersom du ønsker det kan du velge å endre dette slik at cookies ikke blir akseptert. Mange nettsteder er imidlertid avhengige av cookies for å fungere som tiltenkt.

På nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise cookies, og få tips til sikrere bruk av internett.

Informasjon som samles inn vil kun benyttes internt og ikke bli delt med 3. part. Vi lagrer heller ikke informasjon som gjør det mulig for oss å identifisere deg personlig.

Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan lagre cookies i din nettleser.

Microsoft ASP.net

For å kunne skille ulike besøkende fra hverandre bruker programmeringsrammeverket asp.net en midlertidig cookie som inneholder en tilfeldig ID som varer i 20 minutter. Hver gang en side lastes, forlenges levetiden med nye 20 minutter. Denne cookien inneholder ingen personopplysninger.

Google DoubleClick

DoubleClick er et datterselskap av Google som utvkler og tilbyr tjenester for annonsevisningstjenester på internett. DoubleClick kan sette en informasjonskapsel for å velge annonser basert på hva som er relevant for en bruker, for å forbedre rapporteringen om kampanjeytelsen og for å unngå å vise annonser som brukeren allerede har sett.Informasjonskapslene inneholder ingen personlig identifiserbar informasjon. Avhengig av utgiverens og brukerens innstillinger, kan informasjon knyttet til informasjonskapsler brukt i annonsering legges til brukerens Google-konto.

Google Analytics

Google Analytics er en tjeneste for innsamling og analyse av besøksstatistikk. Denne tjenesten benytter cookies for å analysere hvordan brukerne benytter nettstedet. Google bruker informasjonen som innhentes for å vurdere bruken av nettstedet, sammenstille rapporter om aktiviteter på nettstedet for eieren av nettstedet, samt for å yte andre tjenester i tilknytning til aktiviteter på nettstedet og bruk av Internett. Vi benytter informasjonen som samles inn for å se hvilke sider som blir besøkt, hvordan besøkende navigerer rundt på siden, hva slags utstyr som brukes for å lese nettsiden og lignende. Tjenesten samler ikke inn informasjon som gjør det mulig for oss å identifisere enkeltpersoner.

YouTube

YouTube er verdens største nettsted for opplastning, visning og deling av videoklipp og eies av Google. Vi bygger inn YouTube-videoinnhold fra TV-aksjonen NRKs offisielle YouTube-kanal. Når du spiller av YouTube-innhold gjennom vår nettside kan YouTube sette informasjonskapsler med det formål å måle antall avspillinger og hvordan brukere oppfører seg. Dette kan kobles mot Google-kontoen din hvis du er innlogget samtidig som du besøker vår nettside. Informasjon om bruken av denne tjenesten, inkludert din ip-adresse kan overføres til Google sine servere. Informasjonen som lagres identifserer deg ikke personlig med mindre du er innlogget med din Google-konto.

Cloudlare

Cloudflare er en tjeneste som tilbyr weboptimalisering og sikkerhetstjenester for å forbedre og beskytte nettsider. Dette inkluderer en omvendt proxy, pass-through-sikkerhetstjeneste og et distribusjonsnett for innhold. Cloudflare samler informasjon om besøkende når de bruker vår nettside. Denne informasjonen kan omfatte, men er ikke begrenset til, IP-adresser, systemkonfigurasjonsinformasjon og annen informasjon om trafikk til og fra nettsiden. Denne informasjonen brukes av Cloudflare for å betjene, vedlikeholde og forbedre sine tjenester Dette kan for eksempel være for å hjelpe oss med å oppdage nye trusler, identifisere skadelige tredjeparter og gi mer robust sikkerhetsbeskyttelse. 

AddThis

AddThis er en tjeneste som tilbyr ulike typer verktøy for deling av innhold i sosiale medier. Tjenesten samler inn ikke-personlig informasjon som brukes for analyse og besøksstatistikk. Tjenesten kan be om personlig informasjon som f.eks. e-postadresses hvis du ønsker å dele innhold via e-post. Addthis bruker da e-postadressene som oppgis men disse hverken lagres, videreformidles til tredjepart eller kobles sammen med annen ikke-personlig informasjon.

3. Søk

Nettsiden lagrer søkeord som brukes av deg som besøkende. Opplysningene benyttes av redaksjonen for å utforme og forbedre nettsidene med relevant informasjon for deg. Søkeordene som lagres knyttes ikke opp imot data som gjør det mulig for oss å indentifisere enkeltpersoner.

4. HTTPS og sikker overføring

Dette nettstedet benytter kryptering med HTTPS. HTTPS er en sikrere verson av HTTP som i praksis betyr at all kommunikasjon mellom vårt nettsted og din klient (for eksempel mobiltelefon, nettbrett eller datamaskin) krypteres. Dersom du for eksempel fyller ut et skjema vil nettsiden være den eneste om kan lese dette. HTTPS sikrer også mot "tyvlytting" av informasjonen som sendes og at noen endrer på de sendte dataene. I de fleste nettlesere vises dette med en grønn hengelås i adresselinjen i nettleseren.

5. Dine rettigheter

Dersom du ønsker det har du krav på grunnleggende informasjon om hvordan dette nettstedet behandler personopplysninger. Informasjon om behandling av personopplysninger er gitt i denne erklæringen.

Besøkende av nettstedet har rett til:

  • å be om at uriktige og ufullstendige personopplysninger som har blitt innhentet gjennom nettstedet blir rettet, slettet eller supplert.
  • å motsette seg visse former for behandling av personopplysninger f.eks. automatisk profilering. Med automatisk profilering menes aktivitet som innebærer at det blir truffet beslutninger som gjelder enkeltpersoner uten at noe menneske deltar i saksbehandlingen.
  • å kreve at behandling av egne personopplysninger begrenses. Dette nettstedet registrerer ikke flere opplysninger enn det som strengt tatt er nødvendig og behandler opplysninger kun til formålene som er beskrevet under punkt 1. i denne erklæring.
  • å klage til Datatilsynet på behandling den besøkende mener er i strid med personvernreglene.
  • å få informasjon dersom personopplysningene blir behandlet for et annet formål enn de ble samlet inn for.
  • å kreve å ta med seg opplysningene sine til en annen virksomhet, såkalt dataportabilitet.
  • å få informasjon om hvilke interne og eksterne instanser som har mottatt opplysninger om den besøkende.

Henvendelser skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.
Klikk HER for å be om sletting eller innsyn.

6. Kontaktinformasjon

Spørsmål og henvendelser angående denne tjenesten kan rettes til våre kontaktpersoner.

For generelle henvendelser, kontakt Kirkens Bymisjon:

Postadresse: Stiftelsen Kirkens Bymisjon Oslo
Tollbugata 3, 0152 Oslo
Telefon: 22 36 55 00
E-post: [email protected]